Four bros blog

Barbora Adamová
Barbora Adamová
24. 11. 2023
8
Jak chytře využít ChatGPT při tvorbě obsahu?

Zaklínadlo ChatGPT už v online marketingu slyšel každý. A kdo ne, tomu ujel vlak. Přečtěte si, jak umělá inteligence ChatGPT funguje, jak ji chytře využít v marketingu při tvorbě contentu a na co ještě stále budeme potřebovat copywritery, editory a stratégy.

Na článek
Daniela Schafferová
Daniela Schafferová
5. 6. 2023
6
PPC Restart 2023: Nové trendy, strategie a síla umělé inteligence ve světě PPC reklamy

Zajímáte se o nejnovější trendy a strategie v oblasti placené internetové reklamy? My ano, proto jsme si nemohli nechat ujít celodenní konferenci PPC Restart 2023. Už z programu bylo jasné, že tato akce bude nabitá informacemi.

Na článek
Nikol Jakubčík
Nikol Jakubčík
28. 2. 2023
3
Czech On-line Expo očima PPC specialisty

Na Czech On-line Expo, největším českém e-commerce veletrhu, nemohly zástupkyně agentury Four Bros chybět. Naše PPC a Social Media Ads specialistka Nikča proto sepsala, co s kolegyní Dani viděly, jaké přednášky si poslechly a co si z veletrhu odvezly pro svoji práci. K vidění a poslechu toho bylo skutečně dost.

Na článek
Jitka Křemečková
Jitka Křemečková
13. 2. 2023
6
Lákáte zákazníky na slevy? Pozor, aby se vám to neprodražilo

Zobrazování slev u zboží a jejich výpočet se od ledna 2023 řídí zcela novými a proti minulosti notně přísnějšími pravidly. Stejně tak psaní recenzí je nyní kontrolováno mnohem více. V článku podrobně popisujeme, jak nové regule fungují, co hrozí v případě jejich nedodržování a také to, kde jsou výjimky.

Na článek
Kristýna Pacáková
Kristýna Pacáková
18. 1. 2023
4
Co obnáší práce office manažerky

Už jste se setkali s pracovní pozici office manažerka, ale moc jste si nedovedli představit, co se pod tímto anglickým názvem ukrývá? Přečtěte si článek z klávesnice té nejpovolanější. Naše office manažerka Kristy sepsala, co má na této pozici na starosti, co musí umět a co je fajn pro tuto profesi mít navíc.

Na článek
Vít Olšák
Vít Olšák
11. 1. 2023
7
Zhodnocení roku 2022 ve Four Bros z pohledu CEO Víti Olšáka

Rok 2022 je na námi. A nutno říci, že úspěšně. CEO Four Bros Víťa proto v článku shrnuje, co vše se nám za uplynulých 12 měsíců povedlo. Na palubu k nám naskočili noví členové týmu, zahájili jsme spolupráci s dalšími super klienty, zavedli jsme spoustu práci usnadňujících procesů a mnoho dalšího.

Na článek
14. 11. 2022
5
Jak správně napsat formální e-mail

E-mailová komunikace představuje dnes už každodenní rutinu. Jak ale napsat e-mail, který nejenže ihned neskončí k koši nebo dokonce ve spamové složce, ale adresát si ho skutečně přečte a odpoví na něj tak, jak potřebujete? Rady a tipy na psaní dobré elektronické pošty jsme sepsali do tohoto článku.

Na článek
Jessica Ruggirello
Jessica Ruggirello
6. 10. 2022
6
Marketing Funnel: Jak získat zákazníka

Bez marketing funnelu, tedy marketingového či konverzního trychtýře, se fungující byznys neobejde. V článku vám prozradíme, co přesně pojem znamená, jaké má marketingový trychtýř součásti a v čem jsou důležité. Také se dočtete, jak na sebe navazují a proč věnovat všem stejnou pozornost.

Na článek
Jan Rypar
Jan Rypar
29. 9. 2022
5
Úvod do offline marketingu

Plakáty, letáky, spoty v rádiu či televizi. Že to zní jako reklama z minulého století a budoucnost má dnes jen online marketing? Ne tak docela. I offline reklama stále ještě může přinášet velmi zajímavé výsledky. Chce to však všechno pečlivě promyslet a jednotlivé mediatypy správně nastavit a nakombinovat.

Na článek
Filip Nejezchleba
Filip Nejezchleba
2. 9. 2022
3
Proč byste si měli nasadit Google Analytics 4 co nejdříve

Universal Analytics neboli Google Analytics 3 jsou mrtvé, ať žijí zcela nové Google Analytics 4. Přečtěte si, jaké jsou mezi starým a novým typem rozdíly, v čem je novinka lepší a proč si ji nasadit na měření svých stránek co nejdříve. Definitivní konec starých Analytics totiž nastane 31. prosince 2023.

Na článek
Pavel Novák
Pavel Novák
25. 8. 2022
4
Microsoft Ads a jeho příležitosti

Microsoft Ads je systém PPC reklam podobný těm, jako jsou mnohem známější Google Ads nebo Sklik. Drtivá většina společností o něm však buď vůbec neví, nebo ho ignoruje a investuje prostředky na reklamu jinam. Pro ty, kteří na Microsoft Ads nezapomínají, se tím ale otevírají zajímavé příležitosti.

Na článek
27. 7. 2022
8
11+1 dobrých tipů, jak psát příspěvky na Facebook a Instagram

Psaní příspěvků na sociální sítě je jednoduché a zvládne to za pár minut úplně každý. Anebo ne? Přečtěte si, jak napsat skutečně dobré příspěvky, které pozornost publika zaujmou a třeba vám přivedou nové klienty. Uvidíte, že se zdaleka nejedná jen o navršení co nejvíce různobarevných emojis za sebe.

Na článek
28. 6. 2022
8
Jak na facebookové a instagramové soutěže

Stále ještě pořádáte soutěže na firemním profilu vaší společnosti stylem „Buď náš fanoušek, odpověz na otázku, lajkni tento příspěvek a sdílej ho“? Přečtěte si, proč je to špatně a co vám za to může v krajním případě hrozit. Také vám poradíme, jak správně uspořádat soutěž, která vaší firmě bude opravdu ku prospěchu.

Na článek
Vít Olšák
Vít Olšák
18. 1. 2022
8
Ohlédnutí za rokem 2021

Rok 2021 byl pro nás ve Four Bros v mnohém přelomový. Z původních 5 lidí jsme se rozrostli rovnou na 14, podstatně jsme rozšířili portfolio nabízených služeb, do toho přibrali mnoho nových a zajímavých klientů. K tomu všemu jsme také zažili spoustu horkých chvilek a ještě více legrace. A v pilné práci rozhodně nepolevujeme.

Na článek
Vít Olšák
Vít Olšák
24. 11. 2021
8
Jak naložit s novelou o cookies?

Jedny z prvních otázek, na které se na začátku spolupráce klienti ptají, jsou: „Na kolik ten online marketing vyjde?“ Případně: „Kolik nás bude online reklama stát nebo kolik bychom měli investovat do PPC reklamy?“ Otázky jsou to naprosto logické a pochopitelné. Odpověď na ně však není jednoduchá a jednoznačná.

Na článek
Jitka Křemečková
Jitka Křemečková
23. 3. 2021
5
Influencer marketing a jak na něj

V posledních letech se influencer marketing stává nedílnou součástí marketingových strategií firem. Pokud chcete influencer marketing využívat i vy, máme pro vás několik tipů, jak na něj. Dozvíte se, kdo je influencer, jak s ním začít spolupracovat a jak vyhodnotit úspěšnost influencer marketingu.

Na článek
Jan Rypar
Jan Rypar
22. 10. 2020
8
Kolik stojí online marketing?

Jedny z prvních otázek, na které se na začátku spolupráce klienti ptají, jsou: „Na kolik ten online marketing vyjde?“ Případně: „Kolik nás bude online reklama stát nebo kolik bychom měli investovat do PPC reklamy?“ Otázky jsou to naprosto logické a pochopitelné. Odpověď na ně však není jednoduchá a jednoznačná.

Na článek
Vít Olšák
Vít Olšák
19. 3. 2020
8
Jsme v tom společně!

Pokud by nám někdo před Vánoci řekl, co nás čeká, nejspíše bychom mu neuvěřili. Situace, ve které se v současné době nacházíme, nemá za poslední desítky a možná stovky let obdobu. Pojďme proto zatnout zuby, pomáhejme sobě i svému okolí a hlavně nepanikařme. Společně si s tím poradíme.

Na článek
Vít Olšák
Vít Olšák
28. 11. 2018
15
Tvorba brandu pro pivovar MadCat

Pro craftový pivovar MadCat, který chce bořit stereotypy ve vaření piva, jsme vytvořili zbrusu nový brand. A že je práce pro pivovar v Česku výzva, asi netřeba zmiňovat. Když se ale dohromady spojí nadšení pro věc, profesionalita na obou stranách a nakonec i velmi šťastná náhoda, výsledek stojí za to.

Na článek
Vít Olšák
Vít Olšák
14. 9. 2018
5
Facebook v HR

Facebook, jak všichni víme, je součástí našich běžných životů, ale také životů pracovních, a proto se stává důležitým nástrojem personalistů a firem, které nemohou najít vhodného kandidáta. K čemu všemu může Facebook v HR sloužit, ale čím také může ublížit, se vám pokusíme přiblížit v tomto článku.

Na článek
Vít Olšák
Vít Olšák
30. 8. 2018
3
Komunikace zákazník x firma skrze FB

Facebook, modrá sociální bublina, na které denně komunikuje miliony lidí a firem. Od roku 2004 Facebook nasbíral více jak 2 miliardy uživatelů z řad prostých lidí a firem. Jen v samotné České republice vlastní facebookový profil přibližně 4,8 milionu uživatelů. Zní to neuvěřitelně, ale je to tak, Facebookový profil spravuje skoro polovina České republiky.

Na článek
Vít Olšák
Vít Olšák
7. 7. 2018
10
Jak a proč založit Business Manager?

Přečtěte si, co je to ten tak často zmiňovaný Business Manager a proč vždycky chceme, aby jej naši klienti měli založený. V článku vám rovněž prozradíme, jak našim klientům, vám i nám samotným ulehčuje práci. A hlavně vám ukážeme, jak jej jednoduše založíte. Hezky krok po kroku, snadno a rychle.

Na článek
Vít Olšák
Vít Olšák
29. 6. 2018
3
Transparentnější stránky a reklamy na Facebooku

Sociální síť Facebook aktivně zavádí další změny mající za cíl zlepšit informovanost svých uživatelů. Od nynějška se třeba budete moci podívat i na reklamy, které se vám nezobrazují, a také zjistit podrobnější informace o stránkách. Všechny novinky jsme pro vás detailně rozepsali v tomto článku.

Na článek